Гришо срещу Голубьов на Аustralian Open



16-01-2011 00:00
Григор Димитров избегна поставените тенисисти, които можеше да срещне в първия кръг на Откритото първенство на Австралия. Преодолелият квалификациите българин илиза срещу руснака с казахстански паспорт Андрей Голубьов. Срещата е в понеделник на корт №10 в комплекса „Мелбърн Парк и е трети в програмата, която започва в 2 часа след полунощ наше време.

Както е известно и първата ни ракета при жените Цветана Пиронкова започва участие утре. Мачът на 32-ата поставена националка с Полин Пармантие от Франция е втори в програмата на крайния корт №18.

Голубьов е 38-и в световната ранглиста, а Гришо е №105 в класацията. 23-годишният руснак е роден в град Волжски, но от няколко години представя Казахстан по проекта на Шамил Тарпишчев. Димитров и Голубьов са играли само веднъж. В първия кръг на квалификациите на фючърса на клей в Барселона българинът отстъпи с 4:6, 0:6.

При успех на старта, Григор Димитров очаква във втория кръг победителя от мача на №19 в схемата в Мелбърн Станислас Вавринка от Швейцария и бившият партньор на двойки на хасковлията Теймураз Габашвили от Русия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Турнир: Japan Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,989,865

Official Website | Livescore
Други новини