Звездите на тениса събраха $1,5 млн.



16-01-2011 00:00 | Станко Димов
Най-големите имена в тениса направиха незабравимо благотворително шоу на „Род Лейвър Арина” в Мелбърн ден преди началото на Откритото първенство на Австралия. Проявата, по инициатива на Роджър Федерер, събра повече от 1,5 милиона долара за пострадалите от наводненията в щата Куинсленд.

В Златния отбор се събраха Федерер, Новак Джокович, Лейтън Хюит, ана Иванович, Жюстин Енен, Каролин Возняцки и Саманта Стоусър. В Зеления отбор бяха Рафаел Надал, Анди Мъри, Анди Родик, Пат Рафтър, Вера Звонарьова, Виктория Азаренка и Ким Клайстерс.

Над 15 000 зрители аплодираха удари, които не могат да се видят в официален мач. Играчите отново, както при шоуто за Хаити миналия януари, бяха с микрофони и забавляваха феновете и със свежи шеги. Някои от тях смениха ролите си. Родик седна на стола на съдията. Джокович пък грабна един фотоапарат и хукна да гони Возняцки да я снима.

Гвоздей на шоуто беше двубоят на смесени двойки. От едната страна на мрежата бяха Надал и Клайстерс, а срещу тях се изправиха Федерер и Стоусър. Четирите знаменитости имат общо 170 титли, 28 от които от Големия шлем.

Феновете могат да продължат да даряват пари. На сайта rallyforrelief.com.au те могат да участват в аукцион за екипировка, с която играха в неделя тенис звездите.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини