Лейтън Хюит спечели в Куйонг



15-01-2011 00:00
Бившият номер едно в света Лейтън Хюит завърши по перфектен начин подготовката си за Откритото първенство на Австралия. 29-годишната звезда от Аделаида спечели демонстративния турнир в Куйонг, след като надигра на финала Гаел Монфис със 7:5, 6:3 след час и половина игра.

Хюит започна уверено мача и водеше с 4:1, а после стигна и до сет пойнт при свой сервис и 5:3, но французинът се защити отлично, върна и този пробив и доведе нещата до 12-и гейм.-В него австралиецът пропиля още четири сетпойнта, но при петата възможност взе частта с перфектен минаващ удар.

Монфис обаче стартира амбициозно втория сет и проби още в началния му гейм. После обаче получи някаква лека травма в гърба и намали темпото. Това позволи на Лейтън да върне брейка при 3:3. Оттук до края носителят на две титли от Големия шлем не даде повече гейм на съперника и триумфира.

„Мисля, че съм в добра форма и се надявам на успешно представяне в Мелбърн. Жребият е тежък, но мога да се преборя с Давид”, каза при награждаването Хюит, който игра на финала на Australian Open през 2005 година. В първия кръг сега Лейтън излиза срещу бившия си спаринг партньор Давид Налбандян. Австралиецът получи купата от турнира задено с дъщеря си Миа и своя син Крус.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Турнир: Japan Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,989,865

Official Website | Livescore
Други новини