Цеци срещу тенисистка извън Топ 100



14-01-2011 00:00 | Станко Димов
Добър жребий изтегли единствената българска тенисистка на Откритото първенство на Австралия Цветана Пиронкова. Поставената под №32 пловдивчанка ще играе в първия кръг в Мелбърн срещу Полин Пармантие от Франция.

Съперничката на Цеци е една от последните, влезли в схемата според класирането си в ранглистата, където сега е 103-а. Пиронкова е 35-а в класацията. Тя е играла веднъж с французойката, която на 31 януари ще навърши 25 години. През 2006-а на турнира в зала в Париж българската прима спечели с 6:1, 6:2 в последния кръг на квалификациите. Пармантие игра през 2009 година в София на турнира „Алианц къп” и загуби на старта от бъдещата финалистка Татяна Гарбин с 3:6, 3:6.

Само за участието си на Australian Open 23-годишната Цветана ще вземе пет точки за световната ранглиста и 20 000 австралийски долара. При успех на старта българката очаква победителката от сблъсъка между швейцарката Тимеа Бачински и румънката Моника Никулеску.

До момента Пиронкова не е преминавала втори кръг при петте си участия в Мелбърн. Ако го направи сега, е много вероятно в третия си мач тя да се изправи срещу шампионката от Roland Garros и шеста в схемата Франческа Скиавоне от Италия.

Водачката в схемата на Откритото на Австралия Каролине Возняцки ще играе срещу аржентинката Хисела Дулко. Във втория кръг датчанката очаква победителката от мача между Тамира Пашек (Австрия) и Ваня Кинг (САЩ). Втората поставена Вера Звонарьова започва срещу австрийката Зибиле Бамер.

Виж схемата на Australian Open.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини