Шарапова: Нивото при жените е много високо



13-01-2011 00:00 | Станко Димов
Шампионката от Откритото първенство на Австралия през 2008 година Мария Шарапова е на мнение, че в момента конкуренцията в дамския тенис е на изключително високо равнище. Самата тя ще бъде поставена под №14 на турнира от Големия шлем в Мелбърн.

„Уверена съм в това, че сега нивото на женския тенис е по-високо от когато и да е било. Преди няколко години беше възможно да пристигнеш на турнир и да използваш първите един-два мача, за да влезеш в час, да се адаптираш. Сега трябва да си готов за битка от първата топка още”, коментира Маша, пред руския вестник“Спорт-Экспресс”.

Най-добре печелещата спортистка в света твърди, че е здрава и оперираното рамо не й създава вече никакви проблеми. Но точно заради многото контузии Шарапова си поставяла като главна цел да бъде здрава. Тя иска да изиграе 18 турнира през 2011 година и се надява на добри резултати.

„Рамото ми е добре. Сега ми трябва повече време за възстановяване, за да може то да се върне в онази форма, която бих желала. Но се чувствам отлично физически. Все пак на всеки турнир пътувам и с физиотерапевт”, завършва Мария Шарапова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини