Гришо печели, след като взе 11 поредни гейма



12-01-2011 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на България Григор Димитров записа дебютна победа в кариерата си на Откритото първенство на Австралия по тенис. 19-годишният талант разгроми с 6:1, 6:1 за 52 минути Матео Виола от Италия на старта на квалификациите на турнира от Големия шлем. Димитров, който е трети в схемата на пресявките, взе 11 поредни гейма в неравностойната среща.

Мачовете в Мелбърн се забавиха заради дъжд. Още в първия гейм Гришо стигна до две точки за пробив, след като поведе с 40:15. Италианецът, който е №213 в ранглистата, обаче успя да се защити и да измъкне подаването си. Хасковлията продължи да играе агресивно и в третия гейм постигна пробив на нула, за да поведе с 2:1. Веднага след това обаче Виола поведе с 40:0, като се възползва от слабия първи сервис на съперника. Но Димитров записа пет поредни точки и осуети рибрейка. Българинът продължи серията си с нов пробив – този път на 15. Диктатът на Григор доведе до шест поредни гейма за него и спечелване на сета с 6:1 за 28 минути игра само.

Вторият започна по същия начин и националът взе подаването си, като наниза 14 поредни точки. После Матео Виола се опита да се запише в частта и поведе с 40:30, но отново бе пробит – за четвърти пореден път. След нов пробив на нула Григор поведе с 4:0 и закръгли поредните спечелени геймове на десет. При 0:5 италианецът сервираше, за да вземе почетен гейм и да остане в двубоя поне още малко. Виола успя и прекъсна негативната си серия след 11 поредни загубени гейма. После Гришо застана на началния удар и приключи срещата с гейм на нула и четвъртия си ас.

108-ият в света българин спечели 57 срещу 25 точки в двубоя. Гришо имаше проблеми само с първия си сервис, от който вкара едва 39 процента. Следващият съперник на Димитров ще бъде също извън Топ 200. Това ще бъде Реда ел Амрани (Мароко), който победи със 7:6(1), 6:3 Марек Семян (Словакия). Мароканецът е №218 в ранглистата и е на 22 години.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини