Петима тенисисти номинирани за Laureus



11-01-2011 00:00 | Станко Димов
На 7 февруари в Абу Даби (ОАЕ) ще се проведе ежегодната церемония по връчване на наградите за постижения в спорта Laureus World Sports Awards. Сред номинираните са петима тенисисти в три различни категории.

Световният номер едно при мъжете Рафаел Надал се надява да спечели „Спортист на годината”. Трите му титли от Големия шлем му дават добра възможност за това. Конкуренти на испанския левичар са неговият сънародник – световният шампион по футбол Андрес Иниеста, колегата му в Барселона Лионел Меси, магическият гард на Лос Анджелис Лейкърс Коби Брайънт, филипинският боксьор Мани Пакиао и победителът във Формула 1 Себастиян Фетел.

Цели три са тенисистките, номинирани в същата категория при дамите. Това са Серина Уилямс, Каролине Возняцки и Ким Клайстерс. Сред останалите личат имената на олимпийската шампионка от Ванкувър алпийката Линдзи Вон и лекоатлетките Джесика Енис и Бланка Влашич.

Белгийката Жюстин Енен пък е с шансове за наградата „Завръщане на годината”. За приза се борят мотоциклетистът Валентино Роси, американската голфистка Пола Кримър и лекоатлетите Тайсън Гей, Каролина Клюфт и Мерилин Оти.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини