Диа открива сезона срещу бразилка



10-01-2011 00:00 | Станко Димов
Националката на България Диа Евтимова научи първата си съперница на тенис турнира на червени кортове в Плантейшън, щата Флорида, който е с награден фонд 25 000 долара.

Хасковлийката ще изиграе първия си мач за 2011 година срещу шестата в схемата Ана-Клара Дуарте от Бразилия. Южноамериканката в момента е № 242 в световната ранглиста, където Евтимова сега е 258-а. Дуарте е на 21 години и е от Рио де Жанейро. Диа не се е срещала с тази съперница досега.

При успех 23-годишната българка ще срещне на осминафиналите в Плантейшън победителката от мача между италианката Камила Джорджи с квалификантка. Само за участието си в състезанието Евтимова взема една точка за световната ранглиста. Ако съумее да победи на старта, то точките стават вече осем. В първия кръг на квалификациите отпадна другата българска тенисистка Александрина Найденова.

От началото на декември третата ни ракета Диа е на подготовка в Брадънтън, Флорида. След турнира тази седмица тя ще играе на още един в същия щат и със същия награден фонд – в Луц. После Евтимова се прибира в Европа, като не е изключено от Съединените щати да лети директно за лагера на отбора ни за Fed Cup в кипърската столица Никозия, който започва на 25 януари.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини