САЩ взеха за шести път „Хопман къп”



08-01-2011 00:00 | Станко Димов
Отборът на Съединените щати спечели 23-ото издание на турнира по тенис за смесени тимове „Хопман къп” в Пърт, Австралия, с награден фонд 1 милион долара. На финала янките в състав Джон Иснър и Бетани Матек-Сандс надделяха с 2-1 победи Белгия (Рубен Бемелманс и Жюстин Енен). Това е и шеста титла за американците в състезанието.

Решаващ за крайния резултат беше сблъсъкът на смесени двойки, който се игра при резултат 1-1. В него Иснър и Матек бяха убедителни и се справиха с Бемелманс и Енен с 6:1, 6:3.

В първия сингъл Жюстин Енен надигра Бетани Матек със 7:6(6), 6:3 в драматичен мач, продължил 99 минути. След разменени пробиви в началото американката постигна втори и поведе с 6:5 гейма, но бившата номер едно в света успя да върне брейка и да вкара сета в тайбрек. В него 58-ата в света Матек поведе с 5:3 точки, но не успя да устои на атаките на Енен и загуби сета след повече от час игра. Във втория американката дръпна с 3:1 гейма, но отново последва обрат и белгийката триумфира, след като взе пет поредни игри.

След това Джон Иснър се наложи над левичаря Рубен Бемелманс с 6:3, 6:4. Гигантът от Флорида проби за 3:1 гейма в първата част и в началото на втория. Това бе достатъчно 19-ият в света да изравни общия резултат във финала. Иснър завърши срещата с 13 аса, общо 60 в турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини