Роджър Федерер на финал №95



07-01-2011 00:00 | Станко Димов
Вторият в схемата на турнира от сериите „АТР 250” в Доха, Катар, Роджър Федерер се класира за финала без да загуби нито един сет. Швейцарският титан надигра третия поставен Жо-Вилфред Цонга от Франция с 6:3, 7:6(2) за един час и 25 минути игра.

В събота Фед Екс ще излезе на своя 95-и финал в състезания на АТР и ще търси купа №67. Освен това той ще се стреми към трети трофей от Доха след тези от 2005 и 2006 година.

Федерер започна мача със самочувствието на голям шампион. Още във втория гейм осъществи пробив. До края на сета швейцарецът владееше положението. В заключителния девети гейм той поведе с 40:0 и реализира още първия си сетпойнт след брилянтен втори сервис.

В третия гейм на втората част Цонга направи забележителен обрат, като взе подаването си от 15:30. Якият французин от Льо Ман, наричан от почитателите си Мохамед Али, разбра че няма какво да губи и заигра по-агресивно. Роджър отвърна с три поредни сервис гейма на нула и така доведе сета до тайбрек, без да позволи в целия мач на своя съперник да стигне до точка за пробив. В 13-ия гейм Федерер направи минибрейк за 3:2 точки и оттам защитата на Цонга беше разбита напълно. Последваха още четири поредни точки за 29-годишния базелчанин и той затвори двубоя.

„Стана хубав мач. Радвам се, че отново не допуснах пробив и че съм за трети път на финал в Доха. Не мога да кажа, кого предпочитам за съперник в събота. Надал е великолепен, но и Давиденко играе страхотно, а и има да защитава титлата си. Чака ме труден мач със сигурност”, заяви Роджър Федерер след срещата.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини