Федерер и Надал с успехи в Доха



06-01-2011 00:00 | Станко Димов
Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер се класира за полуфиналите на тенис турнира от сериите „АТР 250” в катарската сторица Доха. Швейцарецът надигра шестия поставен Виктор Троицки от Сърбия с 6:2, 6:2 след само 66 минути игра. След него водачът в световната ранглиста Рафаел Надал също надделя в два сета.

За разлика от предишните си две срещи в Доха Роджър заигра агресивно в геймовете, в които посрещаше и закономерно проби з 3:1 гейма. Троицки се опита да изравни играта, но 29-годишният базелчанин не му позволи. В осмия гейм Федерер стигна до точка за спечелване на сета и я взе без игра, след като сръбският тенисист се изхитри да направи двойна грешка.

Във втората част №2 в основната схема изпусна две точки за пробив във втория гейм, след като направи три непредизвикани грешки. Неизбежното се случи малко по-късно, когато Роджър проби за 4:2 при общо петата си възможност в сета. Федерер затвори мача при третата си възможност, отново при подаване на Троицки, с мощен смач.

Следващият съперник на Роджър Федерер е французинът Жо-Вилфред Цонга. Третият поставен надделя над Гийермо Гарсия-Лопес от Испания със 7:6(4), 7:6(9). В дванадесетия гейм на втората част Цонга имаше три мачбола, но ги профука и се стигна до нов тайбрек, преминал през много перипатии и 20 разигравания.

Световният номер едно Рафаел Надал победи шестия в схемата Ернестс Гулбис от Латвия със 7:6(3), 6:3. В първия сет испанският левичар проби и после затвърди за 4:1 гейма. След това обаче Гулбис се върна и стигна до 4:4. В деветия гейм прибалтиецът поведе с 40:0 при сервис на Рафа, но големият шампион успя да се спаси и в крайна сметка да вземе сета с тайбрек.

Във втората част Надал проби за 3:2 гейма. Тутакси съперникът му стигна до точка за връщане на брейка, но звездата от Манакор се защити успешно. В деветия гейм Рафа поведе с 40:15 при подаването на Гулбис и реализира още първия мачбол след форхенд в аут на латвиеца.

На полуфиналите испанецът очаква шампиона от Катар през 2010 година Николай Давиденко, който срази 208-сантиметровия Иво Карлович с 6:3, 7:5. Руснакът направи по един пробив във всеки сет - за 3:1 гейма в първия и за 6:5 във втория срещу хърватската машина за асове. Коля води на Рафа с 5-4 в директните двубои. Последният беше точно преди година на финала в Доха, когато Давиденко се наложи след 0:6, 7:6(8), 6:4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини