Сесил с нова загуба на „Хопман къп”



06-01-2011 00:00 | Станко Димов
Родената в София, но избрала да представя Казахстан Сесил Каратанчева загуби и втория си мач на единично на турнира за смесени отбори „Хопман къп” в австралийския град Пърт.

21-годишната Каратанчева отстъпи с 3:6, 2:6 на ветеранката Алиша Молик и домакините дръпнаха с 2-0 срещу тима на азиатската държава, който получи „уайлд кард” вместо България. Преди мача на Сесил, бившият номер едно в света Лейтън Хюит се справи с Андрей Голубьов с 6:3, 6:3. Това означава, че още преди срещата на смесени двойки Казахстан заема последната позиция в група „А”. В заключителния двубой по странни правила Хюит и Молик надделяха над Голубьов и Каратанчева с 8:7.

Първото място в карето е за Сърбия още след първия успех срещу Белгия. Жюстин Енен даде надежди на своя отбор, след като се наложи с 6:4, 6:3 над Ана Иванович. Белгийците се нуждаеха от успех с 3-0, за да изместят западните ни съседи от челната позиция, която носи класиране за финала на турнира в Пърт. Енен спечели и трите си мача на сингъл на „Хопман къп”, след като се наложи над Молик и Каратанчева преди това.

Новак Джокович разби Рубен Бемелманс с 6:3, 6:2 и сложи точка на интригата в двубоя. Така срещата на смесени двойки е само за публиката и статистиката на 23-ото издание на "Хопман къп". Сърбия се класира за втори път на финала в турнира след 2008 година, когато в състав Ноле и Йелена Янкович отстъпи с 1-2 на Съединените щати.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини