Неделчева с две загуби в Тайпе



05-01-2011 00:00 | Станко Димов
Часове след като най-сетне успя да пристигне в Тайпе Петя Неделчева трябваше да излезе на корта в първата си среща от финалите на Супер сериите по бадминтон, които са с награден фонд 500 000 долара.

Първата ракета на България отстъпи на водачката в група „Б” и номер три в света Ван Ихан (Китай) със 7:21, 14:21. Мачът продължи точно 30 минути.

„Петя загуби лесно, но смятам, че това е нормално след това кошмарно пътуване. Тя направи много грешки и изобщо не се получаваше играта й”, обясни поражението в първия мач за 2011 година треньорът на Неделчева Орлин Цветанов. Двамата пропътуваха 39 часа от София до Тайпе.

В групата на българската бадминтонистка са още европейската шампионка Тине Баун от Дания и Пю Ин Ип от Хонконг. Първите две се класират на полуфинал .

По-късно днес Петя Неделчева заедно с Анастасия Руских започнаха участието си във финалите и на двойки. Европейските вицешампионки са поставени под №3/4 и са подводачки на група „А” на дисциплината. За съжаление Петя и Настя отстъпиха на японките Миюки Маеда и Сатосо Суецуна с 19:21, 12:21 след 49 минути игра.

В тяхната група водачки са Чен и Чиен от Тайпе, а четвъртият дует е на индонезийките Грейсия Поли и Мейлиана Яухари. Както вече писах, Неделчева и Руских са единствeните европейки в състезанието на двойки жени.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Libema Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Хертогенбош, Холандия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €767,455

Official Website | Livescore
Турнир: Boss Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Щутгарт, Германия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €812,235

Official Website | Livescore
Други новини