Роджър и Рафа започнаха успешно 2011 г.



04-01-2011 00:00 | Станко Димов
Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер и световният номер едно Рафаел Надал един след друг записаха първите си победи в официален мач за 2011 година. Швейцарският ас надигра холандския квалификант Томас Схоорел със 7:6(3), 6:3 на турнира в катарската столица Доха. Испанецът пък се наложи над Карол Бек с 6:3, 6:0.

Първата част на срещата на Роджър беше изключително равностойна. Двуметровият левичар от Амстердам, въпреки че е едва 168-и в света, не трепна срещу именития си съперник. Схоорел, за когото това беше едва втори мач в основна схема на състезание на АТР, нижеше асове и уинъри с мощен форхенд и доведе нещата до тайбрек. В него Федерер включи турбото и след няколко грешки на холандеца го спечели.

Единственият пробив за 29-годишния Роджър дойде в четвъртия гейм, за да поведе с 3:1. Това бе една от двете възможности за брейк в мача за втория в световната ранглиста. Томас Схоорел имаше шест шанса, но не успя да постигне нито един. Федерер завърши с 13 аса срещу четири на противника си.

В края на двубоя швейцарецът направи станалия коронен негов удар между краката, но този път с лице към мрежата. Фед Екс направи така наречения „туинър” при 5:2 и изтръгна аплодисменти не само от публиката, но и от студента по маркетинг и комуникации в колеж "Йохан Кройф" Схоорел.

„Много съм впечатлен как игра това момче. Мисля, че беше по-добрият тенисист в първия сет. Аз започнах зле и добре че спасих точките за пробив и започнах по-успешно да разчитам неговия сервис. Стана хубав мач и смятам, че удрях топката доста добре”, заяви след спещата Федерер.

Следващият съперник на бащата на близначки е неговият сънародник и приятел от детинството Марко Кюдинели. Швейцарецът, който преодоля квалификациите, се справи с участващия с „уайлд кард” мароканец Реда ел Амрани с 3:6, 7:6(3), 6:3.

Рафа Надал допусна един пробив в първия сет срещу словака Бек, но това бе всичко, което му отпусна, преди да спечели мача за час и девет минути. Във втората част водачът в схемата дръпна с 5:0 с три брейка. Последва леко отпускане и Карол Бек стигна до две точки за пробив. Рафа се мобилизира и измъкна гейма, а с него и срещата.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини