Каратанчева загуби от Енен



04-01-2011 00:00 | Станко Димов
Родената в България, но избрала да представя Казахстан Сесил Каратанчева записа дебют в турнира за смесени отбори „Хопман къп” в Пърт, Австралия. Софиянката, която е №140 в световната ранглиста отстъпи на носителката на седем титли от Големия шлем Жюстин Енен с 4:6, 3:6. Така Белгия поведе с 1-0 в двубоя от група „А” на състезанието.

След това Рубен Бемелманс надигра Андрей Голубьов с 6:4, 6:4 и така Казахстан записва второ поражение и загуби шансове да продължи, а белгийците записаха първи успех.

Каратанчева замени Ярослава Шведова, която контузи коляното си в мача от първия кръг срещу Ана Иванович от Сърбия.

Енен затвори двубоя за един час и 24 минути игра. В първия сет бившата номер едно направи два пробива за 4:1, след което представителката на азиатската държава върна единия, но Жюстин спечели в крайна сметка. В следващата част 21-годишната Сесил поведе с 3:1 гейма, но след това белгийката взе пет поредни, а с това и затвори мача в своя полза.

Интересно е да се припомни, че единственият предишен мач между двете тенисистки беше точно преди година, пак в Австралия. На осминафиналите на турнира в Бризбън миналия януари Енен победи Каратанчева с абсолютно същия резултат – 6:4, 6:3.

В двубой само за статистиката смесената двойка Сесил и Голубьов отстъпи след 6:4, 2:6 и 8:10 в дългия тайбрек на Жюстин Енен и Рубенс Бемелманс.

В другата среща от група „А” домакините от Австралия излизат срещу Сърбия в мач, който практически ще определи победителя в това каре на „Хопман къп”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини