Надал стана и шампион на шампионите



30-12-2010 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно в тениса Рафаел Надал продължава да получава всевъзможни награди. Испанският левичар бе обявен за шампион на шампионите в анкетата на френския вестник L’Equipe за най-добър спортист в света.

Рафа спечели 31-ата анкета на авторитетното издание заради трите си титли от Големия шлем през 2010 година и завръщането начело на световната ранглиста на АТР. Надал е първият испанец, спечелил почетното звание на L’Equipe.

„За мен това е огромна чест – да се окажа сред толкова знаменити спортисти. Винаги е приятно да получиш признание, особено когато е извън моята родина и е дадено от един от най-добрите вестници в света”, заяви Рафа. Той е в Абу Даби за участие в демонстративния турнир The Mubadala World Tennis Championship.

Тенис звездата изпревари в анкетата своя сънародник – световния шампион по футбол Андрес Иниеста. Трети е отново футболисти. Това е холандският халф на еврошампиона Интер Уесли Снайдер.

Досега трима спортисти са печелили наградата на L’Equipe по три пъти. Това са знаменитият лекоатлет Карл Люис (1983, 1984, 1991 г.), рекордьорът по титли във Формула 1 Михаел Шумахер (2001 – 2003 г.) и естествено Роджър Федерер (2005 – 2007 г.). Предишните две издания на допитването бяха спечелени от феноменалния ямайски спринтьор Юсейн Болт.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини