Головин: Франция няма водачка



30-12-2010 00:00 | Станко Димов
Практически прекратилата кариерата си Татяна Головин даде мнението си за френския женски тенис и разказа с какво се занимава в момента извън корта. Родената в Москва блондинка не е играла официален мач от лятото на 2008 година заради травма в гръбначния стълб.

„Нашият дамски отбор няма ярък лидер. По мое време на мене много ми помагаха Амели Моресмо и Мери Пиърс. Аз им се възхищавах и се стараех да попия всичко от тях и да се представя отлично. Сегашната първа ракета на Франция Марион Бартоли не притежава отборен дух. Затова за млади тенисистки като Ализе Корне е трудно да изберат идеалния пример и да си кажат, че искат да играят като нея. Същото може да се каже за Ареван Резаи, която обича да се държи странно. Между Бартоли и Резаи няма остро съперничество, което затруднява общия прогрес”, смята Головин, която на 25 януари ще навърши 23 години.

Тя каза, че вече е разбрала, че трябва да остави делото на живота си и да се заеме с нещо друго. Татяна се опитала да осмисли ситуацията и разбрала, че няма да може да се занимава повече с тенис професионално. В ежедневието гърбът не я болял, но в момента, в който хванела ракетата, за да поиграе с приятели, болката я пронизвала отново.

„За щастие моите приятели и моето семейство ми помагат много да си поставям нови задачи. Догодина ще бъда кореспондент на турнирите от сериите „Мастърс” и юношеския „Ориндж Боул”. Имам рубрика в списание Sport&Style, където интервюирам известни лица от света на спорта. Освен това съм член на фондациите „Рене Лакост” и „Свят и спорт”, където имам доста работа”, разказа достигалата до №12 в световната ранглиста Головин. В момента тя живее в Лондон с футболиста на Арсенал Самир Насри.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Terra Wortmann Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Хале, Германия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €2,411,390

Official Website | Livescore
Турнир: Cinch Championships
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Куинс Клъб, Лондон, Англия
Настилка: Тревна
Награден фонд: €2,411,390

Official Website | Livescore
Други новини