Малеева се завръща за Fed Cup



27-12-2010 00:00 | Станко Димов
Отказалата се от тениса, но същевременно държавна шампионка Магдалена Малеева изрази готовност да се завърне в националния отбор на България за Fed Cup. Тя потвърдила пред капитана на отбора Дора Рангелова, че е готова да участва в турнира на първа група на зона Евро-африканската зона, който ще се проведе от 1 до 5 февруари в израелския курорт Ейлат, съобщиха от БФТ.

Официалният състав трябва да бъде определен и потвърден пред международната федерация през следващата седмица, като в разширения списък на Дора Рангелова са имената на Цветана Пиронкова, Диа Евтимова, Елица Костова, дебютантката Виктория Томова и 35-годишната Магдалена Малеева.

“Радвам се, че Маги Малеева изрази готовност да участва в отбора. Тя е голямо име в тениса, нейният опит и рутина при всички положения могат да допринесат за доброто ни представяне. Самият факт, че е в отбора, ще бъде и допълнителна мотивация за останалите тенисистки”, каза Дора Рангелова.

Магдалена Малеева, която е достигала до №4 в световната ранглиста и има неизброими успехи на международната сцена, прекрати състезателната си кариера през октомври 2005 г. През септември тя изненадващо се включи в Държавното първенство за жени и спечели титлата. Най-малката от трите сестри Малееви е дългогодишна участничка в националния ни отбор за “Фед Къп” с общо 41 мача в неофициалното световно отборно първенство за жени (26 поединично и 15 на двойки). За последно тя бе в тима през 2005 г., когато бе и играещ капитан.

В израелския град Ейлат в началото на февруари ще участват 16 отбора. Сред елитните тенисистки, които се очаква да участват, са №1 в света Каролине Возняцки, Виктория Азаренка, Шахар Пеер, Агниешка Радванска и други. Според регламента на състезанието първите два отбора в крайното класиране ще играят в плейофите за Световна група II през април 2011 г., а последните два ще отпаднат в по-долната втора група в зоната.

България играе неизменно в първа група от 1996 години насам, а най-големите ни успехи са полуфинали в Световната група през 1985 и 1987 г.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини