Налбандян надигра Сафин



19-12-2010 00:00 | Станко Димов
Давид Налбандян се класира за финала на демонстративния турнир в Буенос Айрес Peugeot Argentina Tennis Cup. Аржентинската звезда надигра бившия номер едно в света Марат Сафин с 6:4, 7:5 в атрактивен мач.

Сафинатора се отказа преди повече от година, но показа, че не е забравил нищо от играта. Цар Давид (виж и поръчай ракетата му) трябваше да положи максимални усилия, за да преодолее руснака. Интересно е да се припомни, че докато Марат беше активен тенисист, имаше шест победи от девет мача срещу Налбандян.

„Марат е велик играч, въпреки че се оттегли. Аз мислих, че е позагубил предишните си качества, но той показа, че е отличен тенисист. Всъщност тойостава такъв завинаги, макар че доста го мързи да тренира”, каза с усмивка Давид след срещата.

Успехът класира достигалия до номер три в света южноамериканец на първо място в група „Б” на състезанието. На финала ще има аржентинско дерби между Налбандян и Хуан Монако. Последният оглави група „А” след като срази в един ден американците Марди Фиш (6:4, 6:4) и Джеймс Блейк (6:2, 6:4).


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини