Елица Костова отказа Australian Open



17-12-2010 00:00 | Станко Димов
Втората ракета на България в дамския тенис Елица Костова е взела решение да не се записва в предварителния списък за участие в квалификациите на Откритото първенство на Австралия. Това съобщи самата 20-годишна националка.

В момента тя е на рекордното в кариерата й 217-о място в световната ранглиста и имаше сериозни шансове да дебютира в турнирите от Големия шлем точно в Мелбърн през януари. След задълбочен разговор с нейния португалски треньор Педро Перейра Елица е предпочела да не участва и ще се завърне от Австралия в Европа в събота. Тя имала нужда от почивка преди началото на новия сезон.

Костова игра до преди дни на серия турнири. Последната й среща за годината беше на 5 декември, когато загуби злощастно финала на турнира в Бендиго след 6:3, 3:6, 5:7 срещу Тимеа Бабош от Унгария.

Българката направи истински финален спринт през ноември в Австралия и Нова Зеландия и стигна още финал в Уелингтън, след като победи №42 в света Ярмила Грот. В Траралгон пък Костова игра осминафинал.

През сезона Елица записа пет финала, но нито една титла. Това й донесе награда за най-прогресиращата у нас от федерацията. Впрочем нито една българска тенисистка не съумя да спечели трофей на единично през 2010 година.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини