Три титли за наши в САЩ



17-12-2010 00:00 | Станко Димов
С успехи приключи българското участие на тенис турнира за юноши и девойки в Анахайм, щата Калифорния. С титлата при юношите до 12 години на сингъл си тръгна Калоян Вълчев, който на финала победи друг наш представител - Мартин Атанасов с 6:1, 6:1.

В категория до 14 години можехме да завършим с още един шампион, но ангажиментите на Стефан Тафров на "Ориндж Боул" не му позволиха да играе на финала на състезанието в Анахайм, за който той се класира след отказ поради контузия на опонента му в полуфинала Дхей Хуан Мин от САЩ.

При девойките България се отличи с две титли. При 12-годишните Виктория Бърдарова надигра на финала Тами Ван с 6:3, 6:0. При 14-годишните Вивиан Златанова (на снимката) разби четвъртата поставена в схемата Зоуи Милър с 6:0, 6:1.

При юношите на двойки до 16 години Андрей Алауи и Петър Живков достигнаха до полуфиналите на турнира, който беше от календара на САЩ.

След участието си в състезанието шампионите на България посетиха увеселителния парк "Дисниленд" и започнаха подготовката си в Маями, където тренират за "Ориндж Боул" - неофициалното световно първенство за юноши и девойки, съобщава сайтът на БФТ.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини