Григор при разочарованията на сезона



16-12-2010 00:00
Основният спортен автор на американското списание Sports Illustrated Джон Вертхайм публикува анализ за изминалия тенис сезон. В него той надълго и широко коментира годината, посредством и обратната връзка чрез имейли с читателите. Той коментира и изявите на Григор Димитров, но в негативен аспект.

След обработването на резултатите от електронната поща и анализа им, Вертхайм и неговите сътрудници определят Рафаел Надал и Ким Клайстерс като най-успешните тенисисти за 2010 година.

Завръщането на годината при мъжете е за Марди Фиш, а за жените на Кимико Дате Крум. Ана Иванович е най-прогресираща, а Петра Квитова - "новак на годината". Ричард Беранкис е най-добрият младок. Треньори на годината са Тони Надал и Сергей Демьохин, който работи с Вера Звонарьова.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров попада в графата "Разочарование на годината". Като най-голямото разочарование на 2010 година е определена контузията на Хуан Мартин дел Потро, който заради здравословните си проблеми не успя да покаже дали е способен да разбие доминацията на Роджър Федерер и Рафаел Надал. След него е посочен Марин Чилич.

Григор Димитров попада в тройката заради "непостоянните" си резултати през годината и разбира се поради скандала в Хелзинки, където той си позволи да блъсне съдия на полуфиналния си двубой срещу Беранкис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Турнир: Japan Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,989,865

Official Website | Livescore
Други новини