Иванович нае Ван Гришен



14-12-2010 00:00 | Станко Димов
Ана Иванович има вече нов треньор и това е Антонио ван Гришен. За това се похвали самата бивша номер едно на официалната си интернет страница.

„Вече работя с Антонио. Впечатлена съм от неговите качества като треньор. Той ще работи с мен на изпитателен срок. Започваме на Откритото първенство на Австралия”, пише 23-годишната сръбска тенисистка.

Ван Гришен е роден в Лисабон преди 32 години. Във вените му тече португалска, холандска и испанска кръв. Сам се определя като гражданин на света. Бивш играч на Португалия за Davis Cup. От години живее във Флорида.

Като треньор Антонио направи име с Виктория Азаренка. Когато започна работа с тенисистката от Беларус тя беше №250 в света, а когато се разделиха беше вече шеста в ранглистата. Освен това Ван Гришен работи за кратко и със сегашната номер две Вера Звонарьова.

Иванович има славата на бързо отегчаваща се от треньорите си. Тя не показа голяма благодарност към бившия наставник на Щефи Граф Хайнц Гюнтхард, който я върна в Топ 20 в края на миналия сезон, и го уволни.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини