Грозданов водач в схемата на „Академик”



13-12-2010 00:00 | Станко Димов
Втората ракета на България Тихомир Грозданов ще бъде поставен под номер едно в основната схема на 37-ото издание на тенис турнира „Академик”, чиито квалификации започват днес в столичната зала „София”. Състезанието е с награден фонд 5000 лева.

Намиращият се на 562-о място в световната ранглиста варненец е и единственият участник от Топ 1000 на класацията на АТР. Втори в схемата ще бъде многократният шампион от турнира и победител от 2009 г. Ивайло Трайков. Останалите поставени са завърналият се от „ориндж Боул” Димитър Кузманов, Александър Лазов, Динко Халачев, Петър Трендафилов, Данаил Търпов и Илия Кушев. Основната схема на „Академик” започва в сряда със срещите от първия кръг.

Наградният фонд на някога международния турнир, който дори беше част от календара на АТР, се осигурява от представителите на японски производител на техника. Шампионът, който ще стане ясен на 18 декември, ще получи 1600 лева, а за финалиста остават 1000. Двамата загубили полуфиналисти ще вземат по 400 лева премия.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини