Надал поставя условия да играе за Испания



11-12-2010 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно в тениса Рафаел Надал може да играе за Испания в първия кръг на отборния турнир Davis Cup. Двубоят е срещу Белгия в Шарльороа от 4 до 6 март 2011 година.

Президентът на местната федерация Хосе Луис Ескануела обяви, че преговорите с левачаря от Манакор са приключили и Рафа нямало да участва само в случай на травма, от което никой в спорта не е застрахован.

„Постигнахме съгласие с него, че ако Испания не води с 3-0 победи след първите два дена на мача, Рафаел ще долети с личния си самолет в Белгия и ще се включи в състава да помага”, оповести публично странното споразумение Ескануела.

Надал не е играл за страната си от финала в турнира през 2009 година. Тогава в Барселона иберийците разбиха Чехия с 5-0. На 4 и 6 декември Рафа записа чисти победи срещу Томаш Бердих и Ян Хайек. На сингъл носителят на кариерен Голям шлем има 14 победи за Davis Cup при една-единствена загуба. Тя датира от дебюта му за националния тим през февруари 2004 година, когато отстъпва на чеха Иржи Новак с 6:7, 3:6, 6:7 в Бърно.

В същото време стана ясно, че водачът в световната ранглиста е новото рекламно лице (и тяло) на бельото и джинсите на "Армани". Рафа наследява като манекен имена като Дейвид Бекъм и Кристиано Роналдо. Надал е спечелил през 2010 година 21 милиона долара от наградни фондове от турнири, реклами и ролята му на посланик на родните му Балеарски острови като туристическа дестинация.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини