Рафа и Ноле играят в Колумбия



10-12-2010 00:00 | Станко Димов
Първата ракета в мъжкия тенис Рафаел Надал и третият в света Новак Джокович ще изиграят демонстративен двубой в Колумбия. Той е насрочен за 21 март 2011 година в столицата Богота.

Организатор на гарантираното шоу е компанията Imlah. Нейният представител Мануел Матео разкри, че разговорите за тази среща са започнали преди девет месеца.

„Работата по проекта започна още през март, когато първо се свързахме с агента на Рафа. После се срещнахме на Откритото първенство на Съединените щати и започнахме да обсъждаме различни дати. Съгласувахме всичко с графика на Надал, както и с представителите на АТР”, разказа Матео.

Колумбийците са ударили на камък при опита да уредят Роджър Федерер за съперник на испанския левичар И Ноле бил резервният вариант на организаторите.

„Какво може да бъде по-добро от тенис среща между Надал и Федерер? Естествено, че се опитахме да осигурим и Роджър, но претърпяхме неуспех. Така се спряхме на Джокович. Искам да кажа, че и Рафа, и Новак са съвсем нормални хора, които не са ни поставили никакви специални условия, за да участват. Все пак те са спортисти, а не рок звезди. Единственото, за което помолиха беше да имо осигурим добър хотел, удобен транспорт и хубава храна”, разкри Алберто Фая, който пък е водил разговорите с Ноле, цитиран от Go Tennis.

Надал вече обяни на своя сайт за предстоящата среща. „Привет, Колумбия, чакай ме на 21 март, когато ще играем с Новак Джокович. Много се радвам, че за първи път ще посетя вашата страна и ще се срещна с моите почитатели”, пише испанецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини