Димитров извън схемата в Мелбърн



10-12-2010 00:00
Григор Димитров остана четвърта резерва за влизане в основната схема на Откритото първенство на Австралия. Директно място в Мелбърн получиха първите 102-а тенисисти в света, а няколко души се възползваха от правото си на"защитен ранкинг", т.е. класирането, което са имали преди контузия. Това е едва първият вариант на своеобразния списък, който тепърва ще се актуализира в следващия месец.



Така например Хуан Мартин Дел Потро, който понастоящем е 259-и в света, ще бъде поставен под №5. Същото важи и за Дмитрий Турсунов, който влиза под номер 60, въпреки че в момента е 197-и в класацията на АТР.

Пред Григор Димитров не остава нищо друго освен да очаква отказване на поне четирима състезатели, за да може да попадне директно в основната схема. Иначе ще започне в квалификациите на "Мелбърн парк". Там българинът ще бъде поставен сред първите четири и ще има сравнително удобни съперници. За да влезе в основната схема обаче ще трябва да постигне три победи.

От сега е сигурно, че 70-ият Фернандо Гонзалес от Чили пропуска турнира от Големия шлем, тъй като претърпя операция и му трябват месеци на лечение и възстановяване, пише tennis24.bg .



 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Shanghai Rolex Masters
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Шанхай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,298,535

Official Website | Livescore
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Други новини