Ким победи Жюстин в Антверпен



10-12-2010 00:00 | Станко Димов
В белгийския град Антверпен се проведе демонстративният турнир GDF SUEZ Diamond Games. В него участваха най-добрите белгийски тенисистки Ким Клайстерс, Жюстин Енен и Янина Викмайер, както и шампионката от Roland Garros Франческа Скиавоне от Италия.

Гвоздеят на проявата беше двубоят между бившите номер едно в света Ким и Жюстин. Клайстерс спечели в атрактивен и равностоен мач с 6:1, 3:6 [10:5]. Преди това в подгряващата среща Викмайер се наложи над Скиавоне със 7:5, 6:4.

Преди шоуто бе дадена пресконференция от звездите. На нея Енен и Клайстерс обявиха, че е напълно възможно да играят двойка на олимпиадата в Лондон през 2012 година. „Без съмнение това би било украшението на олимпийския тенис турнир. Много вероятно през 2012-а да бъде последният ми сезон на корта”, заяви 27-годишната Ким.

Двете белгийки са играли само веднъж до момента на двойки. Това стана в първия кръг на Световната група на Fed Cup през 2006 година в Лиеж. Ким и Жюстин отстъпиха на рускините Мария Кириленко и Динара Сафина с 6:7(4), 5:7.

Жюстин Енен е олимпийска шампионка от Атина 2004, докато Ким Клайстерс никога не е участвала на игри досега.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини