Белград поздрави героите



07-12-2010 00:00
Огромно количество сърби се събра снощи пред кметството на Белград, за да поздрави тенисистите, спечелили за първи път Davis Cup в неделя. Четиримата играчи – Новак Джокович, Виктор Троицки, Янко Типсаревич и Ненад Зимонич, и капитанът Богдан Обрадович показаха купата от балкона на общината, а после позираха и с личните си трофеи.

„Нито една титла на сингъл не може да се сравни с тази. Невъзможно е да опиша с думи какво изпитвам в момента. Искам да разделя чувствата си с всички вас, както и с най-близките си приятели. В отбора страшно много се сближихме през тези три напрегнати дни. Щастлив съм от този успех”, заяви донеслият третата победа над Франция във финала белградчанин Виктор Троицки.

И другият герой от финала Новак Джокович не пропусна да поздрави феновете за подкрепата в залата и за това, че са се събрали пред кметсвото, въпреки студеното време.

„Бях на същото място, когато за първи път спечелих турнир от Големия шлем през 2008 година. И ето, че отново се върнах тук. През целия уикенд бяхме под огромно напрежение, но това е неотделима част от нашата професия. Благодарение на вас успяхме да издържим и да се концентрираме, дори когато губехме с 1-2”, заяви гологлавия Ноле. Както е известно веднага след последния двубой в „Београдска Арена” четиримата тенисисти изпълниха обещанието си да се острижат „нула номер”, ако спечелят купата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: China Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Пекин, Китай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $3,891,650

Official Website | Livescore
Турнир: Japan Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Токио, Япония
Настилка: Твърда
Награден фонд: $1,989,865

Official Website | Livescore
Други новини