Томова започна с победа на „Ориндж Боул”



07-12-2010 00:00 | Станко Димов
Българката Виктория Томова започна успешно участието се на неофициалното световно първенство по тенис за юноши и девойки „Ориндж Боул” в Ки Бискейн, щата Флорида.

В категорията „до 18 години” Томова успя да направи пълен обрат срещу белгийката Алисън ван Ютванк и се наложи след 3:6, 6:2, 7:5. 15-годишната софиянка успя да направи решителен пробив в края на заключителния сет и триумфира.

Във втория кръг 69-ата в света Вики очаква победителката от двубоя на седмата в схемата Юлия Путинцева от Русия с американката Шанел ван Нгуен.

Тежък жребий изтегли Томова в турнира на двойки на „Ориндж Боул”. Тя играе в дует с 16-годишната шведка Елен Алгурин. Първите им съпернички са водачките в схемата Дария Гаврилова и Ирина Хромачова от Русия. Гаврилова е №1 в комбинираната ранглиста на еденично, а Хромачова е четвърта.

Участникът ни при момчетата при 18-годишните Димитър Кузманов ще играе по-късно срещу американския квалификант Конър Фарън.

Мико също се включва и при двойките. Негов партньор е хърватинът Гордан Бъркич. В първия кръг двамата срещат Лиъм Броуди (Великобритания) и Ник Разборшек (Словения).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини