Джокович отново изравни: 2-2



05-12-2010 00:00 | Станко Димов
Финалната среща за Davis Cup между отборите на Сърбия и Франция в Белград ще определи новия шампион в турнира в петия двубой. Това стана факт, след като третият в света Новак Джокович надигра Гаел Монфис с 6:2, 6:2, 6:4 за два часа и 13 минути пред 16 000 зрители в „Београдска Арена”. Така резултатът в мача стана 2-2.

Ноле нанесе пръв удар. Той достигна до точка за пробив и я реализира, след като форхендът на Монфис излезе аут, за да поведе с 3:1 гейма. В седмата игра имаше интересен развой. От 15:40 парижанинът стигна до точка за пробив, но Джокович я неутрализира, а след това успя и да вземе подаването си и да дръпне с 5:2. Качествените и дълги разигравания завършваха с възглас „айде” или „але”, според случая. В следващия гейм всичко приключи. Третият в света сърбин стигна до два сетбола и реализира втория, след като топката се спря в лентата на мрежата и тупна п полето на Гаел. Новак се извини, а след това се прекръсти за първия спечелен сет в мача след 35 минути игра.

Джокович удари пръв и в следващата част. Той поведе с 40:0 и проби при втората възможност за 4:2 гейма. В осмия след невероятна защита на Ноле, той стигна до три сетбола. При третата възможност опитът за къса топка на Монфис спря в мрежата и след ново 6:2 Сърбия поведе с 2-0 сета под звуците на We will rock you на Queen.

Монфис стигна за първи път до пробив в мача. Това стана за 2:1 гейма, след като форхенд диагоналът на съперника му излезе в аут. Ноле тутакси върна брейка, след като поведе с 40:15 и след нескопосан опит за къса на французина наниза уинър. Гаел не се отказа и реализира нов пробив за 4:3. При 5:4 Джокович стигна до два мачбола при подаване на съперника. При първия Монфис наниза ас, но при втория, форхенд на френския тенисист спря в мрежата и двубоят свърши.

След победата Ноле се съблече и хвърли фланелката си сред публиката. „Без вас нямаше да мога да спечеля. Знаех, че мога да направя 2-2. Вашата подкрепа беше невероятна. Пийте по една бира и се върнете за петия мач. Можем да спечелим купата”, заяви Новак Джокович след успеха. В петък той разби и Симон с 6:3, 6:1, 7:5.

За решителната среща своите страни в Белграсд ще представят Виктор Троицки и Микаел Льодра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини