Шарапова нае нов треньор



05-12-2010 00:00 | Станко Димов
Бившата водачка в световната ранглиста Мария Шарапова започна работа с още един треньор. Това е шведът Томас Хогстед, който ще помага на руската тенисистка, да се върне във върхова форма, заедно с досегашния й наставник Майкъл Джойс.

47-годишният Хогстед успя да вкара китайката На Ли в Топ 10, а когато беше треньор на Томи Хаас, представящият вече Съединените щати играч стигна до втори номер в класацията на АТР. Името на бившия професионален състезател се спрягаше до скоро и сред вероятните наставници на Робин Сьодерлинг.

Шарапова и скандинавецът вече са започвали работа. Това е станало през ноември на корт в имението на най-богатата спортистка в света в Лос Анджелис. Целта на Маша е да се представи отлично на Australian Open. Именно спечелването на титлата в Мелбърн през 2008 година беше последната й поява на финал на турнир от Големия шлем, откъдето има общо три трофея.

Мария вече е в Мексико и ще може да демонстрира за първи път наученото от Хогстед. Шарапова и Вера Звонарьова ще изиграят в град Монтерей демонстративен двубой. Преди него двете рускини дадоха пресконференция и получиха като подарък фланелки на местния футболен отбор.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини