Томова изпусна успех на двойки



04-12-2010 00:00 | Станко Димов
Приключи българското участие на силния турнир за юноши е девойки „Еди Хер” в Брадънтън, щата Флорида. Това стана факт след драматичната загуба на двойки на Виктория Томова на четвъртфиналите.

Софиянката и партньорката й Сашка Гавриловска от Сърбия отстъпиха на американките Дженифър Брейди и Лорийн Херинг след 6:2, 6:7(5), [9:11]. Тенисистките от Балканите имаха няколко възможности да спечелят срещата, но в крайна сметка отстъпиха и заради липсата на малко късмет.

Добри новини за Томова и Димитър Кузманов долетяха от Ки Бискейн. И двамата влизат директно в схемата на неофициалното световно първенство за юноши е девойки „Ориндж Боул”. До преди седмица и двамата бяха в списъка на тези, които трябва да играят квалификации, заради ниското си класиране в комбиниратата световна ранглиста в тази възрастова група.

Томова е на рекордното за нея 69-о място, но при подаване на заявката за участие е била №94 в света и затова имаше съмнения, че ще попадне директно сред 48-те в основната схема, която е за 64 състезатели. Кузманов пък е направо щастливец. 17-годишният пловдивчанин заема последното място, което дава право да стартира от основната схема. В момента Мико е №146 в ранглистата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини