Джокович изравни във финала



03-12-2010 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на Сърбия Новак Джокович запази шансовете на своя отбор да спечели за първи път в историята си Davis Cup. Той се наложи над Жил Симон от Франция с 6:3, 6:1, 7:5 след повече от два часа игра и изравни резултата във финала в пълната зала „Београдска Арена” на 1-1. В първия сингъл Гаел Монфис надигра Янко Типсаревич.

Мачът започна гейм за гейм до 3:3. В седмия Ноле стигна на няколко пъти до точка за пробив и накрая го постигна, след като Симон върна късата му топка в мрежата. В деветия гейм белградчанинът постигна нов брейк – този път на нула, за да затвори сета с 6:3.

Във втората част Джокович продължи да доминира. Той проби за 3:1 гейма. След това постигна още един и набързо удвои преднината си в двубоя след един час и 10 минути игра в „Београдска Арена”.

Третият в световната ранглиста Новак не смяташе да спира хегемонията си. Сърбинът проби в началото на частта за 2:1. В петия гейм Джокович довеше с 40:15, но Жил Симон успя да се спаси. При 5:4 Ноле сервираше за мача. Той отрази точка за пробив, преди да стигно до мачбол, при който след дълго разиграване изпрати топката в мрежата. После пропиля и втори. В крайна сметка французинът върна пробива и изравни за 5:5. Веднага след това обаче Ноле проби веднага и отново сервира за мача, този път успешно. Сърбинът завърши двубоя с 13 аса и общо 39 печеливши удари.

Сред 16-те хиляди зрители в залата бяха бившите номер едно в дамския тенис Ана Иванович и Йелена Янкович. На почивките на мачовете звучеше музика от Горан Брегович.

В събота е срещата на двойки. За нея капитанът Богдан Обрадович е заявил Виктор Троицки и Ненад Зимонич. Френският дует на Ги Форже е Арно Клеман и Микаел Льодра.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини