Кузманов печели на „Еди Хер”



01-12-2010 00:00 | Станко Димов
Димитър Кузманов започна успешно изявите си в основната схема на големия турнир за юноши и девойки „Еди Хер”, който е от първа категория и се провежда на базата на академията на IMG и Ник Болетиери в Брадънтън, щата Флорида.

Влезлият като „шастлив губеш” 17-годишен българин преодоля Митчъл Крюгер от Съединените щати със 7:5, 6:2. Следващият съперник на сина на Дора Рангелова обаче изглежда доста труден. Това е петият в схемата Оливър Голдинг от Великобритания. Той също е на 17 години, но е №19 в световната комбинирана ранглиста при юношите от 29 ноември, където Мико е 146-и.

Виктория Томова разбра втората си съперница в категорията „до 18 години”. Това е нейната съименичка Виктория Кан от Русия. И двете тенисистки са на по 15 години и не са играли досега. Българката е на рекордното за нея 69-о място, а Кан е №52. На Вики й върви на рускини. И в турнира на двойки тя среща дует от тази страна. Томова и Сашка Гавриловска от Сърбия се надянаха на водачките в схемата Юлия Путинцева и Елина Свитолина. Свитолина е втора и в схемата на сингъл.

Сара Боевска отстъпи при 14-годишните на втората в схемата Ли Ихон от Китай с 3:6, 3:6 в двубой от 1/32-финалите. Софиянката ще участва във Флорида и на двойки. Тя и Маяр Шериф от Египет се изправят срещу канадките Сами Майър/Грасия Мбоко.

При 16-годишните Мария Димитрова загуби от квалификантката Кендал Уудърд (Съединени щати) с 1:6, 0:6.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини