Хюит наел пак Роуч заради жена си



30-11-2010 00:00 | Станко Димов
Първата ракета на Австралия Лейтън Хюит разказа как и защо е решил да поднови сътрудничеството си с треньора Тони Роуч. Основната причина била, че наставникът бил в отлични отношения с цялата фамилия на бившия номер едно.

„Тони прекрасно се разбира с моята съпруга Беки (Картрайт) и децата ни. Занапред ще прекарваме много време заедно, така че това не е маловажно. Освен това той е един от най-добрите треньори в света сега и това беше основната причина за желанието ми да работим заедно. Роуч вече не е много млад, но това не го смущава и той се съгласи да пътува с мен в продължение на 20 седмици следващия сезон. Аз ще продължа да тренирам и с Джош Ийгъл, койтко е приятел на Патрик Рафтър. Така че ставаме страхотен екип. Много съм видял в тениса и ми трябваше човек, на когото да имам безгранично доверие. Тони знае силните и слабите ми страни и ще ми помогне да разкрия целия потенциал, който притежавам. Винаги го слушам внимателно”, разказа 29-годишният Лейтън (виж и поръчай ракетата му ).

Австралиецът Роуч е роден през 1945 година и като състезател е печелил Roland Garros през 1966-а. Има още пет загубени финала в Големия шлем в Париж, Лондон и Ню Йорк. През 1986 г. влиза в „Залата на славата на тениса” заедно с партньора си на двойки Джон Нюкъмб. Роуч е бил треньор на четирима номер едно в света – на Иван Лендъл, на Рафтър (1997-2002 г.), на Роджър Федерер (2005-2007 г.) и на Хюит от юли 2007 до август 2009 година. Занимавал се и с Йелена Докич известно време.

Лейтън се възстановява от травма в китката, която го спря от участие в няколко турнира и той се свлече до №55 в света. „Контузията вече не ме безпокои. От няколко дни тренирам на корта по 2-3 часа и после прекарвам доста време във фитнес залата. Предстои ни много работа. Тони вярва, че мога да се завърна в Топ 10 на световната ранглиста и аз споделям неговия оптимизъм”, завърши бившият номер едно в света и носител на по две титли от Шлема и Davis Cup Хюит.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини