Роджър: С Рафа играем за историята



29-11-2010 00:00
Роджър Федерер запази характерното за него скромно и джентълменско поведение и след като спечели за рекорден пети път купата в заключителния турнир на най-добрите тенисисти ATP World Tour Finals в Лондон. На финала швейцарецът надигра световния номер едно Рафаел Надал с 6:3, 3:6, 6:1.

„Изключително съм доволен от представянето си през цялото състезание. Да го спечеля за пети път е направо невероятно. Всички тенисисти много обичаме този турнир, което прави успеха ми още по-ценен. Радвам се, че мога да завърша сезона с мажорна нота и да покажа наистина най-добрата ми игра в последно време. Вярвам, че през 2011 година мога да направя великолепно представяне”, заяви с усмивка 29-годишният Роджър на пресконференцията след награждаването в зала „О2”.

Бащата на близначки потвърди, че изобщо не мисли за край на кариерата си или за някаква пауза в нея. „Надявам се още много години да мога да играя на такова ниво. Аз се наслаждавам на тениса, на това, че мога да пътешествам по света и да се срещам с най-силните съперници. Имам фантастична кариера и спомените и впечатленията, които ще съхраня след нейното приключване, са по-важни от всички пари и купи, които съм спечелил. Годината беше добра за мен. Да, имах тежки загуби, но не можеш да печелиш всеки турнир, в който участваш. Трябва да призная, че вече не е във възможностите ми като през 2005 година да играя на 16-17 финала, просто не е реално. В момента мъжкият тенис е във своя пик и има изключително силни състезатели”, допълни Федерер.

Рекордьорът по титли от Големия шлем поздрави и своя съперник на финала Надал. „Знаех още преди началото, че ще бъде много интересен двубой. Двамата се отнасяме с огромно уважение един към друг. Направихме един забележителен двубой с голямо количество красиви разигравания. Това, че сега и аз, и Рафа, сме постигнали кариерен Шлем е невероятно за самия тенис. Ние с него не играем само за себе си и за да побеждаваме останалите момчета, но и за историята”, завърши патетично Роджър Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини