Федерер на финал без загубен сет



28-11-2010 00:00 | Станко Димов
Бившят номер едно Роджър Федерер се класира по убедителен начин за шестия си финал в заключителния турнир на най-добрите ATP World Tour Finals. Рекордьорът по титли от Големия шлем преодоля Новак Джокович с 6:1, 6:4 в Лондон. Така швейцарецът стигна до мача за титлата в неделя срещу Рафаел Надал без загубен сет.

В първата част Ноле загуби още първия си сервис гейм и до края не можа да противопостави нищо на Роджър. Във втория сърбинът поведе с 3:0 с пробив, но това само амбицира Фед Екс да покаже най-доброто от себе си. Той направи обрат и спечели с гръмотевичен сервис.

В мача срещу Надал Джокович имаше проблеми с контактна леща в дясното око и твърдеше, че не е виждал с него. Срещу Федерер на белградчанина му трябваше трето око на гърба, за да може да разгадава намеренията на 29-годишния баща на близначки и да отгатва посоката а неговите уинъри.
„Надявам се да стане добър мач с Рафа и да спечеля. Кой не би искал. Аз съм си същият и ако мога да изравня рекорда по титли, би било чудесно”, заяви швейцарския ас.

Ако победи архисъперника си днес, Роджър ще запише пета титла от заключителния турнир. По толкова имат Иван Лендъл и Пийт Сампрас.
Федерер и Надал се срещат за 22-и път. Испанският левичар води с 14-7. Този сезон те имаха само един мач. На финала на турнира в Мадрид на клей Рафа се наложи с 6:4,7:6(5). За първи път от 2004 година двамата не се срещнаха нито веднъж във финал от Големия шлем.

Който и от двамата големи велики тенисисти спечели двубоя в зала „О2” ще си гарантира джакпота от 1 630 000 долара. Той се полага на шампиона, който не е претърпял нито една загуба в групите.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини