Федерер на полуфинал без загуба



25-11-2010 00:00 | Станко Димов
Четирикратният шампион от заключителните турнири на АТР Роджър Федерер се класира за полуфиналите в Лондон. Швейцарският ас надигра Робин Сьодерлинг със 7:6(5), 6:3 за един час и 28 минути в общо взето равностоен мач. Така Фед Екс продължава напред без да загуби нито един сет в група „Б”.

Роджър нанесе пръв удар в началния сет, като проби за 2:1 гейма. Шведът не се предаде и успя да го върне за 4:4. Закономерно се стигна до тайбрек. В него рекордьорът по титли от Големия шлем стигна до два сетбола при 6:4 точки и реализира втория при сервис на Сьодерлинг.

Втори сет също беше равностоен, макар че на два пъти Федерер стигаше до точки за пробив, които Робин съумяваше да неутрализира най-вече с мощния си сервис. Неизбежното обаче се случи в осмия гейм, когато швейцарецът проби за 5:3 и след това сервира безпощадно за спечелване на мача.

Роджър очаква втория от група „А” където са Надал, Джокович, Бердих и Родик. Над 90 процента това няма да са Надал и Родик. Бившият номер едно в света вече си осигури 600 точки за ранглистата на АТР и 480 000 долара от наградния фонд.

Загубата практически изхвърли Сьодерлинг от битката за второто място в групата, даващо място за полуфинала. Той трябва да се надява в късния мач Давид Ферер да победи с 2-0 сета Анди Мъри и тогава да има късмет при въртележката. Мъри се нуждае от само един сет, за да се класира.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини