Диа Евтимова приключи в Чехия



25-11-2010 00:00 | Станко Димов
Българската националка Диа Евтимова отпадна в първия кръг на тенис турнира в зала в Пржеров, Чехия, с награден фонд 25 000 долара.

23-годишната хасковлийка отстъпи на втората в схемата и №89 в света Сандра Захлавова (Чехия) с 2:6, 2:6. За участието си в това състезание Евтимова взема една точка за световната ранглиста, където е №255.

Това бе последното състезание за Диа за успешния за нея сезон 2010. В него за първи път българката за първи път влезе в Топ 200. На 30 август участничката в отбора ни за Fed Cup записа рекордното за нея 195-о място в световната ранглистата.

Тази година Евтимова за първи път влезе в основна схема на турнир на WTA. Това се случи през май в Ещорил, където тя тръгна от квалификациите и записа три победи. Същия месец Диа записа и първа победа в основна схема на турнира в Страсбург. Там тя преодоля в първия кръг №89 в света Татяна Малек от Германия с 6:4, 7:5. Това бе и първи успех срещу тенисистка от Топ 100 за българката.

През август тя дебютира и в Големия шлем като влезе в квалификациите за US Open. Контузия на лявата ръка през септември попречи на втората ни ракета да завърши сезона по подобаващ начин.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини