Виктория Томова срещу №2 в света



25-11-2010 00:00 | Станко Димов
Виктория Томова вече е на четвъртфинал на силния турнир за юноши и девойки в Мерида, Мексико, който е от първа категория. 15-годишната българска тенисистка надигра категорично своята съименичка Виктория Дювал от Съединените щати с 6:1, 6:3.

Следващата съперничка на деветата поставена софиянка е водачката в схемата Ирина Хромачова от Русия. Тя е втора в комбинираната ранглиста при девойките, където Томова е №96. Левичарката от Москва е с три месеца по-малка от Вики и сега тренира и живее в Белгия. Тя игра финал на девическия Wimbledon и полуфинал на Roland Garros. Българката и Хромачова не са играли досега. И двете тенисистки записаха до момента по три победи без загубен сет в Мексико.

Турнирът в Мерида се явява генерална репетиция за Томова преди участието й на големия турнир "Еди Хер" в Брадънтън, щата Флорида през следващата седмица. В него тя влиза директно в основната схема, докато Димитър Кузманов за момента ще започне от квалификациите.

След това европейска шампионка до 14 години за миналия сезон ще се състезава и не неофициалното световно първенство за юноши и девойки „Ориндж Боул”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини