Надал победи едноокия Ноле



25-11-2010 00:00 | Станко Димов
Световният номер едно Рафаел Надал записа втора победа на финалния турнир на най-добрите в АТР в Лондон. Испанският левичар се наложи над третия в ранглистата Новак Джокович със 7:5, 6:2 в мач от група „А” пред 17 500 зрители в зала „О2”. В края на първия сет сърбинът получи проблем с контактна леща в дясното око и се оплака, че до края на мача е виждал само с другото и практически не е виждал много.

В първата част Рафа проби за 3:2 гейма, но Ноле върна брейка при 4:4. Проблемът с чуждо тяло в окото възникна при 5:5, когато след разиграване белградчанинът напусна корта и се опита да извади дразнещото го нещо, но не успя. Оттук до края на мача Джокович практически не успя да окаже каквато и да е съпротива.

„Съжалявам за проблема на Новак. Той ми каза, че нещо му е влязло в окото и нищо не е виждал. Спечелих два важни мача от груповата фаза, но още не съм се класирал. Мога да съм си у дома в Майорка за полуфиналите или пък да играя срещу Роджър Федерер или някой друг от група „Б”, заяви след срещата Рафаел Надал. В последния кръг той излиза срещу Томаш Бердих, а Джокович играе с Анди Родик.

„Да виждаш с едно око не е достатъчно, особено ако от другата страна на мрежата се намира Надал. След 5:5 бях безпомощен, особено при неговите ретури. Опитвах се да удрям топката по същия начин, като в началото, но не винаги се получаваше”, обясни Ноле на журналистите.

Днес приключват срещите в група „Б”. От 16 часа наше време играят Роджър Федерер и Робин Сьодерлинг. Късната среща е между Анди Мъри и Давид Ферер. Тук играта е „двама са малко, трима са много”. Федерер води с две победи и 4-0 сета. Той се нуждае само от сет срещу шведа днес (1-1, 2-2 сета), за да е сигурен, че продължава. Мъри също е с победа и загуба и 2-2 сетово съотношение, а испанецът вече отпадна след две загуби и 0-4.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини