Сьодерлинг запази шанс за полуфинал



24-11-2010 00:00 | Станко Димов
Шведът Робин Сьодерлинг се наложи със 7:5, 7:5 над Давид Ферер от Испания в равностоен двубой от група „Б” на заключителния турнир на най-добрите осем тенисисти на АТР, който се провежда в Лондон.

Така четвъртият в света запазва шансове за полуфинал, които обаче минават през победа над Роджър Федерер в последния кръг. Ферер записа втора загуба и с 0-4 сета стана първият отпаднал от борбата в зала „О2”.

В първата част всеки печелеше подаването си до заключителния 12-и гейм. В него тенисистът от Тибро поведе с 40:15 пред погледа на приятелката си Джесика Мустрьом, но ибериецът изравни с два отлично пласирани сервиса. Сьодерлинг продължи да се бори за сета и успя да го затвори при четвъртата си възможност с форхенд уинър.

Следващата част бе още по-драматична. Скандинавецът направи брейк и поведе с 4:2 гейма. Ферер обаче не се предаде и върна пробива за 4:5, когато съперникът му сервираше за мача. Отново се стигна до 12ия гейм при начален удар на испанеца. Той поведе с 40:30 и тайбрекът изглеждаше реален завършек на сета. С два мощни завършващи удари от форхенд обаче Робин стигна до мачбол и го реализира, след като ударът на съперника му се заби в мрежата.

В сряда са вторите двубои от група „А” на турнира. В ранния мач играят Томаш Бердих и Анди Родик. След 22 часа българско време е дербито Рафаел Надал – Новак Джокович.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини