Монфис и Льодра срещу Джокович



23-11-2010 00:00 | Станко Димов
Бяха обявени съставите за финала на Davis Cup между отборите на Сърбия и Франция, който ще се проведе от 3 до 5 декември в зала в Белград.

Капитанът на гостите Ги Форже удържа на думата си и ще заложи за двубоите на единично на вече първата ракета на „петлите” Гаел Монфис и прогресиращия левичар Микаел Льодра. Монфис няма загуба през кампанията тази година и записа успехи срещу сериозни съперници като Филип Колшрайбер, Давид Ферер и Давид Налбандян. 30-годишният Льодра опроверга имиджа си само на двойков играч, като спечели две титли на сингъл този сезон и в момента е на рекордното за него 23-о място в света.

Микаел вероятно ще играе и на двойки с друг ветеран Арно Клеман, който е на 32 г., докато бившият състезател от Топ 10 Жил Симон изглежда твърда резерва за финала на този етап.

Наставникът на Сърбия Богдан Обрадович няма съмнения за избора на първа ракета. Това е Новак Джокович, който е непобедим този сезон в турнира. Третият в света донесе победите в първите два кръга срещу Съединените щати и Хърватия, а на полуфинала срази и чеха Томаш Бердих.
В спор за втора ракета са Виктор Троицки и Янко Типсаревич. Троицки е с по-високо класиране, но пък очилатия и брадясал Янко се превърна в герой за цяла Сърбия след победите си над Бердих и Щепанек в полуфинала. Четвъртият тенисист в състава на домакините е разбира се експертът на двойки Ненад Зимонич.

Отборът на Франция е печелил девет пъти Davis Cup, за последно през 2001 година. Сърбите са абсолютни дебютанти във финалите на турнира.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини