Джокович категоричен срещу Бердих



22-11-2010 00:00 | Станко Димов
Третият в световната ранглиста на АТР Новак Джокович откри битката в група „А” на заключителния турнир на най-добрите тенисисти в света с авторитетна победа. Сърбинът надигра Томаш Бердих от Чехия с 6:3, 6:3 за един час и 28 минути игра в лондонската зала „О2”.

Така и в третата битка от „Мастърса” зрителите видяха неравностоен мач с изявен фаворит. В група „Б” така спечелиха Анди Мъри и Роджър Федерер.

Първата част бе изцяло за Ноле. Той направи два пробива – в първия и в последния, девети, гейм, и заслужено спечели с 6:3. Подаването на 23-годишния белградчанин беше на високо ниво през целия сет и затудняваше чеха.

Вторият сет започна по подобен начин. Джокович проби за 2:0 гейма, след като форхендът на Бердих отлетя в аут. След това всеки печелеше подаването си и при 5:3 сърбинът сервираше за затваряне на срещата. При 40:15 имаше вече два мачбола. Първият бе спасен от Томаш с фантастичен топспин лоб. При втория обаче Ноле бе перфектен и вдигна победоносно десница.

В цялата среща чехът не успя да достигне до точка за пробив, а първият му сервис едва стигна 50% успеваемост. За успеха си шампионът от „Мастърс4 през 2008 година Джокович си осигури вече чек за 240 000 долара.

В двубоя от вечерната сесия от същата група излизат водачът в световната ранглиста Рафаел Надал и Анди Родик.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини