Надал стана и джентълмен на годината



21-11-2010 00:00 | Станко Димов
Мъжката тенис асоциация (АТР) обяви годищните си награди ATP World Tour Awards в Лондон. Очаквано Рафаел Надал бе определен за играч на сезона, след като спечели три титли от Големия шлем и си върна първото място в ранглистата.

Испанският левичар успя да спечели и приза „Стефан Едберг” за най-голям джентълмен на корта. В предишните шест години тази награда отиваше неизменно при Роджър Федерер.

Самият швейцарец не остана с празни ръце, благодарение на феновете си. Федерер стана любим тенисист на запалянковците в онлайн допитването, като събра цели 47 процента от гласовете. Същият трофей при двойките е за близнаците Боб и Майк Брайън (44%). Американският дует бе определен и за номер едно в своята категория.

От останалите награди тази за най-голям прогрес през 2010 година отиде при Андрей Голубьов, който представя Казахстан. Новак на годината е германецът Тобиас Камке, който следващата седмица ще играе срещу Григор Димитров в Хелзинки. Призът „Завръщане на сезона” е за холандския тенисист Робин Хаазе.


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини