Пробивът на Возняцки е №1 за годината



19-11-2010 00:00 | Станко Димов
Покоряването на световния връх от датчанката Каролине Возняцки е било най-значимото събитие в женския тенис за 2010 година. Така смятат читателите на racketi.com, участвали в нашата анкета.

Скандинавката от полски произход си осигури призовото класиране, след победата над Петра Квитова с 6:2, 6:3 на 7 октомври на турнира в Пекин. Каро стана 20-ата тенисистка, оглавявала ранглистата на WTA. За нея гласуваха 53,6 процента.

Втората позиция е за неочакваното оттегляне на олимпийската шампионка Елена Дементиева. Русокосата московчанка обяви решението си в края на турнира на най-добрите в Доха. „Това беше последното ми състезание и последният ми мач. Благодаря на всички тенисистки за годините, прекарани заедно и всичките тези чудесни спомени. Благодаря на моя мениджър и верните ми фенове. Благодаря и на майка ми Вера, без която нямаше да постигна всичко това и на която дължа всичко. На тези години една жена трябва да мисли вече за различни неща”, заяви на корта през сълзи Лена на 29 октомври. За отказването на рускинята дадоха своя вот 17,1 процента.

Третото място е за Ким Клайстерс или по-скоро за факта, че успя да защити титлата си от Откритото първенство на Съединените щати през септември. Белгийката получи 14,6 процента.

Четвърта е Франческа Скиавоне и сензационната й титла от Roland Garros със 7,3 процента. Следва Серина Уилямс с двете си купи от Големия шлем (Мелбърн и Лондон), която взе 4,8 процента. Шестата позиция е за отбора на Италия, който защити Fed Cup, като пак победи САЩ, но този път в Сан Дието.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини