Топтенисисти при британския премиер



19-11-2010 00:00
Участниците в заключителния турнир на най-добрите тенисисти ATP World Tour Finals бяха приети от британския министър-председател Дейвид Камерън.

Състезанието започва на 21 ноември в лондонската зала „О2”.
Рафаел Надал, Роджър Федерер, Новак Джокович, Робин Сьодерлинг, Анди Мъри, Томас Бердих, Давид Ферер и Анди Родик позираха за общи снимки с Камерън.

„Фантастично е, че финалите на АТР за втора поредна година са в Лондон. Това е великолепно за цяла Великобритания. Аз съм за това в страната да се провеждат спортни състезания от световна класа като това. С домакинствата на олимпиадата, Световните купи по ръгби и крикет и надявам се световното първенство по футбол, настъпват чудесни времена за спорта в Обединеното кралство. Прекрасно е, че най-добрите тенисисти ще играят току пред вратата ни. Изявите им, особено на нашия Анди Мъри, са чудесна възможност да бъде взъхновено следващото поколение спортни герои”, заяви премиерът Дейвид Камерън.

„За втори път съм на „Даунинг стрийт” №10 и се чувствам чудесно. Господин Камерън обича тениса и има сериозни познания за миналото на спорта ни. Говорихме си за някои от великите играчи в историята. Беше много приятно и наистина се забавлявах”, заяви от своя страна Мъри.

Турнирът на най-добрите стартира в неделя с двубоя от група „Б” Анди Мъри – Робин Сьодерлинг. Вечерта е другата среща от групата между четирикратния шампион Роджър Федерер и Давид Ферер. В група „А” са световният номер едно Рафаел Надал, първенецът от 2008 г. Новак Джокович, Анди Родик и дебютанта Томаш Бердих.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Други новини