Хингис ще играе на мъжки турнир



18-11-2010 00:00 | Станко Димов
Бившата номер едно в света Мартина Хингис е подписала договор за участие в демонстративен турнир в рамките на състезанието за мъже от сериите „Чалънджър” в Прага. Това ще стане през май 2011 година, уточнява чешкото издание Sportovni Noviny.

„Подписахме с Мартина преди дни и я очакваме догодина на турнира на остров Щванице във Вълтава. Тази идея е стара. Нейното име няма нужда от представяне и се радвам, че успяхме да я уговорим лесно да дойде”, каза не без гордост директорът на състезанието Владислав Шварда.

Освен Хингис в шоу проявата през май ще се включат талантливите изгряващи звезди на тениса близначките Кристина и Каролина Плишкови и вече отказалата се ветеранка Дая Беданова, всичките от Чехия.

Както е известно игралата за Швейцария Мартина е родена всъщност в словашкия град Кошице на 30 септември 1980 година. Тя е спечелила пет титли от Големия шлем. През 2002 година Хингис се отказа заради хронична травма в глезена. Три години по-късно тя се завърна на корта, но през ноември 2007 тодина бе уличена в употреба на кокаин по време на Wimbledon с дисквалифицирана за две години.

Хубавицата обяви, че се оттегля, но през лятото игра в Лондон на двойки във ветеранското състезание заедно с Анна Курникова и намекна, че може да се появи отново в турнири на WTA при дуетита.

Другата новина около Мартина тази седмица е новият й приятел. Това бил 24-годишният френски ездач Тибо Хутен. През април Хингис се раздели с адвоката Андреас Бери.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини