Диа приключи в Братислава



16-11-2010 00:00 | Станко Димов
Диа Евтимова ще остане трета ракета на България и в ранглистата следващия понеделник. Това стана факт, след като 23-годишната хасковлийка претърпя загуба на старта на тенис турнира в зала в Братислава, който е с награден фонд 25 000 долара.

Евтимова отстъпи на осмата поставена Мона Баркелс от Германия с 1:6, 1:6 за по-малко от един час игра. Новината съобщи за racketi.com главният съдия на състезанието в словашката столица Ласло Ниро от Унгария.

"За тази бърза настилка германката беше по-подготвена от мене. Тя постигна 10 аса и поне още толкова ретур уинъра", разказа самата Евтимова от Братислава.

Ако Диа беше спечелила, щеше да получи осем точки и да измести Елица Костова като втора по сила българска тенисистка. Сега националката взема една точка за световната ранглиста, където е №258, и 294 долара от наградния фонд на турнира в Братислава.

Българката ще закрие сезона с участие на състезание в Пржеров, Чехия, също в зала и с 25 000 долара сума за тенисистките. Състезанието е следващата седмица.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини